Καθαριστικα Στρωματων

Τι δεν πρέπει να κάνετε στο στρώμα σας!

– Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται υγρασία ή χημικά

Η υγρασία από το στρώμα είναι δύσκολο να φύγει, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μια δυσάρεστη μουχλιασμένη μυρωδιά. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει χημικό απορρυπαντικό, μερικές φορές στο σημείο που το έχουμε χρησιμοποιήσει, αφήνονται υπολείμματα τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.

 

– Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθαριστή ατμού:

 

Το ίδιο πράγμα ισχύει όπως στην περίπτωση του καθαρισμού με το νερό. Οι δοκιμές δεν έχουν φέρει οποιοδήποτε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, ο ατμός διαπερνά στο στρώμα και η διαδικασία στεγνώματος είναι μακροχρόνια. Έρευνες έχουν δείξει πως σε δέκα στρώματα που αντιμετωπίστηκαν με καθαριστές ατμού, μετά από τέσσερις μήνες, μια ισχυρή, μουχλιασμένη μυρωδιά απέμεινε. Τέσσερα στρώματα από αυτά αχρηστεύτηκαν.

 

Μια πιο πρόσφατη μελέτη αποδεικνύει: κατά μέσον όρο σε 1 τετραγωνικό εκατοστό επιφάνεια στρώματος είναι 1 δισεκατομμύριο μικρόβια.

mc_patent_6fach

Τι είναι τα ακάρεα?

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης είναι το βασικό αίτιο εμφάνισης αλλεργιών. Είναι αόρατοι μικροοργανισμοί με οκτώ πόδια και τα περιττώματά τους όταν εισπνέονται, προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα καί / ή βρογχικό άσθμα. Τρέφονται με την πιτυρίδα του ανθρώπου και θέλουν υγρασία για να αναπτυχθούν. Εκτιμάται ότι υπάρχουν 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος. Τα ακάρεα ζουν μέσα στα στρώματα, τα μαξιλάρια, τα χαλιά και τις μοκέτες ή στα παιδικά παιγνίδια (π.χ.αρκουδάκια). Επειδή υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τα συμπτώματα μπορεί να είναι συνεχή.

Πως αναπτύσσονται?

Τροφή τους είναι τα νεκρά κύτταρα από το ανθρώπινο σώμα, που αφαιρούνται λόγω της φυσικής διαδικασίας της απολέπισης. Η αναπαραγωγή τους είναι πάρα πολύ γρήγορη, τα αυγά που γεννούν τα θηλυκά ακάρεα μπορούν και αυξάνουν τον πληθυσμό τους μέχρι 25 – 30 φορές κάθε τρείς βδομάδες.
Η ανάπτυξη του πληθυσμού των ακάρεων εξαρτάται από την θερμοκρασία, την υγρασία και την επάρκεια τροφής. Υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία ευνοούν την γρήγορη ανάπτυξή τους. Ο βιολογικός τους κύκλος διαρκεί από μερικές ημέρες ως κάποιους μήνες ανάλογα με το είδος και τις συνθήκες περιβάλλοντο (θερμοκρασία και υγρασία).

Στρώματα, μαξιλάρια, καναπέδες, ταπετσαρίες και χαλιά, λούτρινα παιγνίδια των παιδιών είναι οι πιο σημαντικές εστίες ανάπτυξης ακάρεων.

 

Ποιό απλά..

Ένα διπλό στρώμα φιλοξενεί από 2 μέχρι 10 εκατομμύρια ακάρεα. Όσο πιο παλιό είναι ένα στρώμα τόσο μεγαλύτερη και η συγκέντρωση των ακάρεων και των βλαβερών ουσιών τους. Αρκεί να σκεφτείτε ότι μέσα σε 1 μήνα το καινούργιο σας στρώμα θα έχει συγκεντρώσει περίπου 5.000 από αυτά και σε 1 χρόνο πάνω από 1.500.000. Στο στρώμα ζουν, τρώνε, αποβάλλουν τα περιττώματά τους, αναπαράγονται και πεθαίνουν. Επίσης τα νεκρά ακάρεα γίνονται τροφή και ευνοούν την ανάπτυξη άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνεται ο βαθύς καθαρισμός και η απομάκρυνσή τους.

Πόσο επικίνδυνα είναι για την υγειά?

Δεν είναι όμως τα ακάρεα, αυτά κάθε αυτά, που δημιουργούν το σοβαρό πρόβλημα. Τα ακάρεα αποβάλλουν τα περιττώματά τους 20-30 φορές την ημέρα. Στα περιττώματά τους περιέχεται μια ορμόνη που λέγεται γουανίνη. Η γουανίνη είναι αυτή που προκαλεί τα αλλεργικά συμπτώματα. Οι σβώλοι των περιττωμάτων τους είναι τόσο ελαφριοί που  μπορούν να εισχωρήσουν εύκολα στη μύτη και το στόμα μέσω της αναπνοής.

 

Κλινικές μελέτες σε Ευρώπη και Αμερική έχουν αποδείξει ότι η γουανίνη ευθύνεται για τα εξής:

 • ο νυχτερινός και πρωινός βήχας
 • η βουλωμένη μύτη
 • το συνάχι
 • η φαγούρα στη μύτη και στα μάτια
 • η χρόνια βρογχίτιδα
 • το άσθμα
 • η δύσπνοια
 • ημικρανία
 • ατονία
 • κόπωση
 • κατάθλιψη
 • αϋπνία

Τί προκαλούν:

Τα ακάρεα προκαλούν ένα προέχον ερυθρό εξάνθημα με έντονο κνησμό, το οποίο ονομάζεται ψώρα. Δημιουργούν σήραγγες μέσα στο ανθρώπινο δέρμα, για να αποθέσουν τα αβγά τους, ενώ μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω της επαφής τους με το δέρμα ή τα ρούχα. Εξαιτίας του παρατεταμένου κύκλου ζωής του ακάρεος, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν έξι με οκτώ εβδομάδες μετά την επαφή προτού εκδηλωθούν τα κλινικά συμτώματα. Αυτά αρχίζουν με μικρά επάρματα του δέρματος που προκαλούν κνησμό, ενώ ακολουθεί η εμφάνιση εξανθήματος, το οποίο εντοπίζεται στη μέση, στις μασχάλες, στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών και/ή στην πίσω επιφάνεια των κνημών. Ο κνησμός μπορεί να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για την εξόντωση των ακάρεων έχουν παρασκευαστεί διάφορες χημικές λοσιόν και κρέμες. Τα φάρμακα αυτά εφαρμόζονται σε όλη την επιφάνεια του σώματος για μερικές ώρες και μετά ξεπλένονται καλά. Οποιοσδήποτε διαμένει ή ταξιδεύει με ένα άτομο μολυσμένο με το άκαρι της ψώρας θα πρέπει επίσης να υποβληθεί σε θεραπεία, ακόμα και αν δεν έχει εμφανίσει τα κλινικά συμπτώματα της ψώρας. Τα αντιισταμινικά φάρμακα βοηθούν στην ανακούφιση του ασθενή από τον κνησμό, ο οποίος μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Όλα τα ενδύματα, τα κλινοσκεπάσματα και τα ρούχα του μολυσμένου ατόμου θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά μέσα σε πολύ ζεστό νερό (χρησιμοποιήστε στα πλυντήρια και στα στεγνωτήρια το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία). Στη συνέχεια, θα πρέπει να θερμανθούν στους 700C για 30 λεπτά ή να τεθούν μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένες πλαστικές σακούλες για τρεις έως πέντε μέρες μέχρι να πεθάνουν τα ακάρεα.

 

Το προΐον και η χρήση του

Εφαρμογή σε όλα τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που δεν μπορούν να πληθούν εύκολα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικά στα υπερβολικά μεγάλα ή στα μη πλενόμενα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα όπως: όλα τα στρώματα, τις καλύψεις στρωμάτων, τα πλαίσια κρεβατιών, τους καναπέδες, τους υπνόσακους, τα μάλλινα καλύμματα, τα μαξιλάρια, όλα τα είδη μαξιλαριών, τα καροτσάκια μωρών, τα λούτρινα ζωάκια, τα παιχνίδια, τις επενδύσεις των βαλιτσών και των τσαντών, τους τάπητες, τα μάλλινα παπούτσια, τα μάλλινα καπέλα και τα παλτά κ.λπ.

 

Επίδραση:

Το SPRAY MATTRESS CLEANING της POTEMA® λειτουργεί αμέσως ενάντια στις μυρωδιές και εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα που περιέχουν τα περιττώματα των ακάριων σκόνης. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τακτικά περίπου κάθε δεκαπενθήμερο όταν αλλάζετε τα ενδύματα κρεβατιών ή όταν αλλάζουν οι φιλοξενούμενοι. Μετά από έναν ψεκασμό στρώματος πρέπει να περιμένετε περίπου 10 λεπτά για να δράσει.

 

Πρόσθετη επίδραση:

Ουδετεροποίηση της μυρωδιάς στον κάδο σκουπιδιών, τις παπουτσιωθήκες, τις τουαλέτες και στο καλάθι με τα άπλυτα. Αφαιρεί ακόμη και τον καπνό τσιγάρων από τα ενδύματα κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων π.χ., τις κουρτίνες, το μαξιλάρι και τους τάπητες καθώς επίσης και τις έντονες ζωικές μυρωδιές.

 

Χρησιμοποιείται ακόμη και για την αφαίρεση λεκέδων. Απλά εφαρμόστε τον ψεκασμό σε έναν φρέσκο λεκέ και σκουπίστε με μια πετσέτα με μια περιστροφική μετακίνηση από το εξωτερικό στο εσωτερικό του λεκέ.

 

Προϊόντα Λιανικής

Mattress Clean SPRAY POTEMA

Φιάλη Με μηχανισμό  750ml

750ml
Mattress Clean SPRAY POTEMA

Φιάλη αντικατάστασης 750ml

 750ml_re
Mattress Clean SPRAY POTEMA

Φιάλη Με μηχανισμό  500ml

 image012
Mattress Clean SPRAY POTEMA

Φιάλη Με μηχανισμό  150ml

 image015
Mattress Clean SPRAY POTEMA

Φιάλη Με μηχανισμό 750ml μαζί με

Φιάλη αντικατάστασης 750ml:

 image0011